Nieuws

ontslag conflict ruzie

‘WWZ moet worden gewijzigd’

Vast werd met de WWZ niet minder vast en flex niet minder flex. Politieke partijen opperen wijzigingen in de Wet werk en zekerheid.

Waar de Wet Werk en Zekerheid ooit bedoeld was om vaste contracten minder vast te maken en flexcontracten minder flexibel, is daar eigenlijk maar weinig van terecht gekomen. Er moet actie ondernomen worden om de wet aan te passen. Dat geven verschillende politieke partijen aan op NU.nl naar aanleiding van een gesprek woensdag met coalitiepartijen over de WWZ.

Vooral het stimuleren van werkgevers om meer mensen in vaste dienst te nemen is mislukt, zo stellen onder andere de VVD, PvdA en D66. De laatste partij meent dat medewerkers in vaste banen een heel goede ontslagbescherming kennen, maar de wet er eigenlijk voor heeft gezorgd dat mensen die vaste baan niet meer krijgen.

Asscher reageerde overigens met CBS-cijfers die aantonen dat het aantal vaste contracten is toegenomen in 2015.

Lees ook: Vier lessen uit de eerste WWZ-rechtspraak (>PW De Gids)

De Tweede Kamer debatteert volgende week over de Wet Werk en Zekerheid waarbij minister Asscher zich zal moeten verdedigen. Lees het volledige bericht op NU.nl.

TIP: Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond de WWZ? Kom naar de cursusmiddag Wet Werk en Zekerheid: rechtspraak en praktijklessen op 7 april.