Productiviteit

shutterstock_starter carriere ladder ondernemer

Eigen regie stimuleren: zo doet HR dat

Werknemers moeten steeds meer eigen regie nemen in hun ontwikkeling. Je hoort het regelmatig. Maar hoe kunnen werkgevers dit stimuleren? Er blijkt een oplossing.

Wat maakt dat mensen hun passie verliezen en ziek worden? En wat kunnen werkgevers concreet doen om dit te voorkomen en bevlogenheid juist te stimuleren? Dat wilde Jessica van Wingerden weten in haar promotieonderzoek.

Van Wingerden, tegenwoordig directeur Research bij Schouten & Nelissen, promoveerde vorige week aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze onderzocht welk soort training bevlogenheid stimuleert in welke situatie. Met mooie, praktische resultaten voor HR. En: een mooi bij-effect.

En? Wat blijkt?

‘We zien dat medewerkers die een training krijgen om te werken aan hun hulpbronnen, daarna optimistischer en meer bevlogen zijn. Dat ze hun passie in het werk weer terugvinden. Vanuit de job-craftingtraining merkten we dat mensen echt actiever werden in het inrichten van hun eigen werk. Zo zochten ze bijvoorbeeld meer uitdagingen het werk, veranderde hoe en met wie ze werkte aan en vroegen meer feedback. Mensen werden na deze trainingen meer bevlogen en presteerden beter.’

Maar het effect van een training ebt vaak weer snel weg…

‘Dat bleek hier niet het geval. We hebben metingen gedaan voor en na de trainingen. Gelukkig bleven de positieve effecten zelfs na een jaar nog aanwezig. Dat is ook een van de belangrijkste conclusies: voor werkgevers en werknemers zijn dit soort trainingen écht de investering waard. Als je een interventie inzet en je mensen ervaren zelf hóé ze hun werk anders kunnen inrichten, dan blijven ze dat nog lang daarna doen.

Een mooi bijeffect bleek bovendien dat wanneer mensen zelf gaan job craften, dat ze de mogelijkheden om zich te ontwikkelen in het werk meer gaan benutten.’

Dat is goed nieuws voor HR, toch?

‘Zeker. Veel organisaties bieden opleiding- en ontwikkelprogramma’s en vaak is de bovenlaag van de medewerkers sowieso al enthousiast om zich te ontwikkelen. Maar daaronder zit een grote laag mensen die daar minder interesse in heeft.

Job crafting blijkt dus te helpen om die mensen in de activatiestand te krijgen om de opleidingsmogelijkheden te benutten.’

Meer weten? Lees het hele interview met Jessica van Wingerden op PWdegids.nl