Nieuws

Werving professionals

90 procent HR-managers moeite met werven professionals

90 procent van de HR-managers in ons land ondervindt moeilijkheden bij het werven van gekwalificeerde professionals. Daarnaast maakt nog eens 63 procent zich zorgen of het ze wel lukt hun meest talentvolle medewerkers vast te houden.

Samen met de extra vraag naar permanente professionals (34 procent) kan dit voor spanningen zorgen op de HR-afdelingen. Dit zijn de uitkomsten van onderzoek onder Nederlandse HR-managers uitgevoerd in opdracht van Robert Half, arbeidsbemiddelaar in financiële en administratieve professionals.

Behoud en uitbreiding
78 procent van de Nederlandse HR-managers geeft aan het komende halfjaar vaste arbeidskrachten te gaan werven. Zij leggen hierbij de nadruk op het behoud van de grootte van het huidige personeelsbestand (44 procent).

Voor veel HR-managers staat de eerste helft van 2015 bovendien in het teken van het uitbreiden van het aantal fte’s: 34 procent geeft aan nieuwe functies te creëren en daar vaste arbeidskrachten op te gaan aannemen.

Vraag groter dan aanbod
Ondanks hun wervingsplannen staan de HR-managers voor grote uitdagingen bij het werven van gekwalificeerde professionals. 58 procent van de HR-managers vindt het grootste probleem dat het in de markt ontbreekt aan technisch, commercieel en zakelijk vaardige medewerkers.

Met name het gebrek aan technische niche-experts baart 36 procent van hen grote zorgen. Daarnaast stelt 23 procent dat de vraag naar gekwalificeerd professionals groter is dan het huidige aanbod.

Behoud van talent
Naast het feit dat ze moeilijkheden ondervinden bij het werven van nieuwe medewerkers, geeft 63 procent van de Nederlandse HR-managers aan te vrezen voor het behoud van talent binnen de organisatie. Hierbij gaat het hen niet alleen om medewerkers van de generatie Y, maar ook om de collega’s met jarenlange ervaring.

Kijk hier of u de werving van professionals het best zelf kunt doen of misschien beter kunt uitbesteden, en wat de mogelijkheden zijn.