Arbeidsvoorwaarden

Bijna elke sollicitant durft te onderhandelen

Werkzoekenden gaan zelden akkoord met de arbeidsvoorwaarden die hen worden aangeboden. 89 procent vraagt om meer. Favoriet zijn flexibele werktijden, gevolgd door een hogere beloning. Maar dat laatste kunnen ze meestal wel vergeten.

Werkgevers zijn bereid om sollicitanten tegemoet te komen wanneer zij vragen om een opleiding (75 procent), een aantrekkelijkere functiebenaming (71 procent) of flexibeler werktijden (71 procent), zo blijkt uit het onderzoek 2012 HR Beat in opdracht van SuccessFactors. Wereldwijd werden hiervoor 1500 HRM’ers ondervraagd, in Nederland deden 203 HR-functionarissen mee.

Er blijken grote verschillen te zijn tussen de verlanglijstjes van mannen en vrouwen. Vrouwelijke sollicitanten vragen vooral om flexibele werktijden (57 procent), meer vakantiedagen (43 procent) of flexibele werkplekken (33 procent). Mannen daarentegen onderhandelen over een hogere beloning (61 procent), een aantrekkelijkere functiebenaming (43 procent) of een aanstellingsbonus (29 procent).

Niet alleen sollicitanten, ook werknemers durven om betere arbeidsvoorwaarden te vragen. Mannen willen het liefst dat hun baas over de brug komt met een ongeplande bonus, vrouwen kiezen in meerderheid (71 procent) voor minder werkuren.

Dat Nederland wereldwijd koploper is in Het Nieuwe Werken blijkt wel uit de hoge prioriteit die zowel sollicitanten als werknemers geven aan flexibel werken. Alleen hier wordt dat belangrijker gevonden dan een hogere beloning.