Recruitment, Werving & Selectie

techniek-vrouw

Britse vrouwen rukken op in techniek

Technologische bedrijven in Groot-Brittannië proberen de schaarste op de arbeidsmarkt te lijf te gaan door zich specifiek te richten op vrouwen. Die inspanningen lijken vrucht af te werpen nu 60 procent van de vacatures wordt vervuld door vrouwen.

Dat schrijft Onrec.com. In september waren er 39.900 vacatures voor technici. Daarvan werden er 24.100 vervuld door vrouwen, zo blijkt uit statistieken van de Britse overheid.
Shravan Goli, president van Dice – een vacaturesite voor technici – zegt dat de sector al lange tijd probeert meer vrouwen te werven. “Om de beste organisatie te hebben moeten bedrijven in de hele talentvijver vissen. Daarom moeten we er meer voor doen om ervoor te zorgen dat meisjes vroegtijdig en vaak denken aan een carrière in de techniek.”

Ook in Nederland richten technologische bedrijven hun pijlen op vrouwen. 58 procent wil ondanks de crisis investeren in meer vrouwen in technische functies. De verwachte instroom in technische beroepen ligt volgens dit onderzoek de komende vijf jaar minstens 33.000 arbeidskrachten lager dan de vraag naar nieuw technisch personeel.

TIP! Met vakgenoten van gedachten wisselen over strategische personeelsplanning? Bezoek het congres Over Personeelsplanning op 10 december in Doorn