Uitstroom

War for talent

Driekwart HR-managers bezorgd over uitstroom talent

76 procent van de HR-managers vreest dat talenten in 2017 het bedrijf zullen verlaten. De positieve economische vooruitzichten zijn hiervan de oorzaak

Dit komt naar voren uit de decemberraming van het Centraal Plan Bureau (CPB).

Talenten binden wordt moeilijker

De effecten van de raming zijn goed merkbaar op de arbeidsmarkt. Werknemers hebben meer te kiezen en bedrijven moeten nog beter hun best doen om talenten aan zich te binden en topwerknemers in de organisatie te behouden.

Alle ins en outs van talentmanagement te weten komen? Kom dan naar het Congres Talent & Performance Management. U wordt er bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Gekwalificeerde professionals vinden problematisch

Deze toenemende vraag naar topperformers wordt bevestigd door resultaten van onafhankelijk onderzoek onder Nederlandse HR-managers uitgevoerd in opdracht van Robert Half, waaruit onder meer blijkt dat 93 procent van de ondervraagden het enigszins uitdagend tot zeer uitdagend vindt om gekwalificeerde professionals te vinden.

Als belangrijkste reden voor deze uitdaging gaven zij het gebrek aan technische niche-experts, 34 procent. Ook het feit dat de vraag groter is dan het aanbod (26 procent) en het gebrek aan commerciële, zakelijke vaardigheden (21 procent) blijken belangrijke redenen. Minder genoemd, maar toch nog door zo’n 10 procent van de ondervraagden zijn het gebrek aan pas afgestudeerden/nieuwe kandidaten en het gebrek aan communicatievaardigheden.

Werving- en selectieproces

Een belangrijk moment in de strijd om talent is de procedure die voorafgaat aan het aannemen van kandidaten: een selectie op basis van brieven, cv’s en gesprekken. Dat de sollicitatieprocedure volgens 53 procent van de HR-managers langer duurt dan drie jaar geleden, heeft een aantal redenen.

Allereerst is volgens 59 procent van de HR-managers het vinden van gekwalificeerde kandidaten een grotere uitdaging. Ook zijn de verwachtingen van de gewenste kandidaten gestegen (39 procent).

Gekwalificeerde kandidaat kwijt aan concurrent

Bij een succesvolle sollicitatieprocedure willen HR-managers graag zo snel mogelijk overgaan op een aanbod; een traag proces kan een kandidaat alsnog doen afhaken. Bijna de helft (49 procent) geeft aan om deze reden weleens een gekwalificeerde kandidaat te zijn verloren aan een ander bedrijf.

Meer lezen over talentmanagement? Lees op PW de Gids hoe u als HR een dreamteam samenstelt.