Talentmanagement

Een op drie bedrijven negeert talentmanagement

Wereldwijd gelooft 87 procent van de mensen in het bedrijfsleven dat het binnenhalen en houden van het juiste talent cruciaal wordt in de komende drie jaar. Toch doet 34 procent helemaal niets aan talentmanagement.

Dat blijkt uit  het jaarlijkse Talent Management-onderzoek van HR-dienstverlener NorthgateArinso (NGA).

Meer dan de helft (51 procent) gelooft dat hun branche lijdt onder een gebrek aan geschikte kandidaten. Van de meer dan 1100 deelnemers aan het onderzoek geeft 88 procent aan dat ‘het aanstellen van de juiste personen op de juiste plaats op het juiste moment’ essentieel is voor de visie van de organisatie. Daarnaast stelt 85 procent dat succes afhankelijk is van het identificeren en behouden van toptalenten.

“Talentmanagement is een cruciaal punt van zorg voor organisaties. We hebben het dan met name over het zorgen dat bestaand talent optimaal wordt ingezet, nieuw talent kan worden aangetrokken en belangrijke posities, waar nodig, vervangen kunnen worden”, zegt Michael Custers, Vice President of Strategic Marketing bij NGA. “Bedrijven maken zich zorgen over een tekort aan direct beschikbaar talent en zijn bezorgd dat dit invloed kan hebben op de strategische visie van een organisatie. Deze zorgen laten duidelijk zien dat het nodig is dat de talentmanagement- en HR-planning zich op één lijn bevinden met de bredere bedrijfsstrategie.

Anita Lettink, Vice President Northern Europe bij NorthgateArinso, voegt toe: “Organisaties realiseren zich dat talentmanagement problemen oplevert, maar ze erkennen ook dat zij er meer aan zouden kunnen doen. Managers moeten er voor zorgen dat er een programma voor talentmanagement aanwezig is, en dat voor alle levenscycli van werknemers. Bovendien moeten ze er voor zorgen dat dit programma direct gelinkt is aan de bredere bedrijfsstrategie. Ten slotte zouden ze zich ervan moeten verzekeren dat ze over alle middelen beschikken die nodig zijn om de strategie uit te kunnen voeren. Dit kan door het installeren van efficiënte HR-processen, slimme HR-technologieën en krachtige HR-diensten.”