Uncategorized

Generatie Y is niet lui, maar onbegrepen

Jong talent is moeilijk te krijgen en te houden. Toch zijn de jonge werknemers veel loyaler dan hun managers denken, ze missen alleen vaak sturing en duidelijkheid.

Dat schrijft Dan Schawbel in zijn blogYou’re Probably Wrong About Millennials op de site van de Harvard Business Review. Werkgevers die zich verdiepen in generatie Y weet de jonge werknemer aan zich te binden en zo te zorgen voor de leiders van de toekomst, schrijft Schawbel. “Doe je dat niet, dan verlies je ze aan je concurrent.” Werkgevers kunnen zich niet veroorloven generatie Y van zich te vervreemden, omdat zij over tien jaar het grootste deel van de mondiale beroepsbevolking vormt, waarschuwt Schawbel.

Managers geven vaak onvoldoende feedback, waardoor millennials niet weten wat ze moeten doen om hun prestaties te verbeteren en zich niet betrokken voelen bij de organisatie. Managers raken volgens Schawbel vaak gefrustreerd omdat de “luie” millenials niet op het verwachtte niveau presteren, terwijl de jonge werknemers vaak gewoon niet weten welk niveau er van hen wordt verwacht.