eHRM

Helft bedrijven wil HR-afdeling reorganiseren

Een op de twee organisaties is van plan het komende jaar de HR-afdeling op de schop te gooien. De veranderingen zitten vooral in het herstructureren van functies en het investeren in nieuwe HR-technologie.

Om te zorgen dat de HR-diensten van de organisatie effectief blijven, wil 44 procent van de bedrijven het komende jaar veranderingen aanbrengen in de HR-afdeling. Dat is flink meer dan vorig jaar, toen was 26 procent van de bedrijven dit nog van plan. Dat schrijft vakblad People Management naar aanleiding van internationaal onderzoek van adviesbureau Towers Watson onder meer dan 600 bedrijven.

Van de organisaties die veranderingen op de agenda hebben staan, zegt vier op de tien naar een shared services manier van werken toe te willen, 31 procent zegt het aantal shared services-diensten te willen uitbreiden en een kwart wil zijn HR-diensten outsourcen.

Bijna een derde  – 31 procent – van de bedrijven wil het komende jaar het budget voor HR-technologie verhogen om onder andere groei van het bedrijf te bewerkstelligen. De helft blijft bij het huidige budget en slechts een op de zes organisaties gaat daar in snijden.

De drie gebieden waar het meest in geïnvesteerd gaat worden zijn het uitrollen van aanvullende diensten van bestaande dienstverleners, HR-managementsystemen naar een hoger plan tillen en het uitbreiden van zelfbedieningsfuncties van het personeel zoals ziekmeldingen of declaraties aangeven in een systeem.