Recruitment, Werving & Selectie

exitgesprek

Hier krijgen talentvolle recruiters jeuk van… 

De markt wordt steeds krapper. En of u goede recruiters nodig zal hebben de komende tijd! Wilt u aantrekkelijk blijven voor de talentvolle garde recruiters? Doe deze dingen dan niet..

De vraag naar recruiters verdubbelde afgelopen kwartaal in vergelijking met vorig jaar. Booming is de markt. Waar u het bij elke andere beroepsgroep al niet meer kan maken om een traag en bureaucratisch wervingsproces te hebben, is dat bij deze groep al helemaal out of the question.

Een stroperig wervingsproces, lange sollicitatierondes – denk drie, soms wel vier gesprekken – daar krijgen recruiters jeuk van. En dan bent u ze al kwijt.

HR-kandidaten loyaal? Zeer zeker niet meer

Wilt u de meest talentvolle recruiters in huis hebben, dan moeten organisaties zich anders opstellen. De oude vertrouwde werkwijze moet overboord. Dat concludeert intermediair voor hoogopgeleiden Yacht uit een periodieke arbeidsmarktanalyse.

HR-functies zijn in zwang. De vraag naar recruiters steeg afgelopen kwartaal met 54 procent in vergelijking met 2015. De Intelligence Group voorspelde zelfs dat de vraag naar recruiters stijgt naar 60 procent, over 2016 genomen.

Hetzelfde geldt voor HR-adviseurs, daar steeg de vraag met 54 procent, laten de cijfers van Yacht zien. De vraag naar HR Business Partners nam zelfs toe met 73 procent. Maar Kandidaten uit het HRM- vakgebied zijn niet meer zo loyaal als enkele jaren terug.

‘Versnel het wervingsproces!

HR-professionals nemen steeds meer de regie en hebben keuze uit meerdere vacatures. Daar moeten opdrachtgevers meer van doordrongen zijn, zo stelt Ellen Bergh, Commercieel manager HRM bij Yacht.

‘Wat ons opvalt, is dat veel bedrijven zich nog onvoldoende bewust zijn van de verhoudingen op de arbeidsmarkt. Kortweg bepalen professionals de gang van zaken. Zij willen niet meer drie, soms vier keer op gesprek gaan voordat ze bij een bedrijf mogen starten. Bedrijven handelen daar echter nog niet naar en doen er verstandig het wervingsproces te versnellen. Wanneer bedrijven oude tradities loslaten, voorkomen ze dat talent aan hun neus voorbij gaat.’

Zoek niet naar de recruiter met de vijf poten

Dat recruiters gewild zijn, is niet vreemd. Maar er is niet alleen krapte in het vakgebied HRM. Uit analyses van Yacht blijkt dat er ook een enorme vraag is naar professionals in IT, Engineering, Marketing en Sales. Dat vraagt om gespecialiseerde recruiters die hun vak verstaan en inhoudelijke kennis hebben van diverse vakgebieden.

‘Kijk bij de selectie van zo’n recruiter vooral naar hun competenties en bepaal welke vaardigheden tijdens het werk zijn bij te brengen. Eindeloos zoeken naar het schaap met de vijf poten is niet verstandig’, aldus Bergh.

Leestip: Zo zet u strategisch recruitment neer. Vier recruiters aan het woord.