Leeftijdsbewust personeelsbeleid

Hoezo vergrijzing?

Er bestaat nog steeds een beeld dat senioren tot een doelgroep behoren die vooral zorg nodig heeft en niet meer volwaardig kan meedraaien in de maatschappij. In relatie tot de arbeidsmarkt kun je zeggen dat de leeftijdscategorie die gekoppeld wordt aan het begrip senioren ligt tussen de 50 en 70 jaar. Een hele generatie bijna. Nog niet zo heel lang geleden was het helemaal niet ongebruikelijk om vervroegd met pensioen te gaan. Meestal al voor het 60ste levensjaar. Zo relatief is ook het begrip senior. De groep bijna 60-ers die nu nog actief is op de arbeidsmarkt, houdt zich over het algemeen helemaal nog niet bezig met het pensioen, maar moet nog bijna 10 jaar werken voor dit moment is aangebroken.

Van bejaard naar senior
In de afgelopen decennia is niet alleen het beeld van senioren gewijzigd. Vroeger werd een oudere bejaard genoemd. Nu heten ze senioren. Niet alleen een woordverschil, maar zeker een verschil in beleving. We leven steeds langer en we blijven over het algemeen ook steeds langer gezond en actief. Dit betekent dat medewerkers ook steeds langer een actieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij en het bedrijf waar hij of zij werkzaam is. Veel senioren van nu zijn beter opgeleid dan hun leeftijdsgenoten een aantal decennia geleden.

Combinatie jong en oud
Jongeren zijn meestal energiek en leergierig. Ze missen echter de ervaring van de senioren. Een prachtige combinatie als deze twee generaties samen kunnen werken in een team. De levens- en werkervaring van de senior zijn een waardevolle aanvulling op de jongere generatie die heel snel leeft en leert en bedolven wordt onder de nieuwste snufjes, onderzoeksresultaten en carrièremogelijkheden. Daarnaast blijven senioren juist langer actief door met jonge mensen om te gaan, zeker wanneer ze zich nuttig voelen bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je actief bent en in beweging blijft, je meer plezier hebt in het leven en het de gezondheid ten goede komt. Dat geldt voor alle leeftijdscategorieën, maar zeker voor senioren.

Geraniums
Veel senioren hebben helemaal geen zin om na hun pensioen helemaal te stoppen met werken. Vaak hebben ze behoefte om nog een paar dagen per week actief aan het werk te blijven. De overgang van een druk, werkzaam leven naar ineens helemaal niet meer werken is voor velen net iets te groot. Het aantal uitzendbureau voor ouderen groeit al een aantal jaren. Dat is een teken aan de wand. Volgens de uitzendorganisaties willen senioren graag een reden hebben om uit bed te komen en hebben ze helemaal nog geen zin om achter de geraniums te gaan zitten. Een fulltime baan willen ze niet meer, dus een baan via een uitzendbureau voor een beperkt aantal uren is een mooie uitkomst voor die doelgroep. Binnen die groep bestaat soms ook een financiële noodzaak om nog wat uren te blijven werken, omdat ze nauwelijks rond kunnen komen van hun pensioen. In veel cao’s staat een bepaling opgenomen dat de arbeidsovereenkomst van rechtswege wordt ontbonden bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Voor de medewerkers die niet meer voor een aantal uren kunnen blijven doorwerken bij hun laatste werkgever kan een uitzendbureau voor senioren een mooie oplossing bieden.

Miriam Teunissen HRM adviseur
http://www.driessen.nl/
Deze blog is eerder gepubliceerd  op hrbase.nl