Talentmanagement

anders werken

HR investeert weer in managers

HR zet dit jaar vol in op het opleiden en ontwikkelen van managers. Managers krijgen weer perspectief.

Managementopleiding- en ontwikkeling is de belangrijkste HR-doelstelling in 2015. Zo blijkt uit internationaal onderzoek onder 900 bedrijven van het Top Employers Institute, een organisatie die goede werkgevers certificeert. Na jaren van krimp wil HR het personeel weer groeimogelijkheden bieden.

Opleiden voor de toekomst
Bedrijven vinden het ontwikkelen van managers de belangrijkste doelstelling voor het komend jaar. Ze zetten dan ook vol in op talentstrategie, zo blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 92 procent van de deelnemende bedrijven heeft speciale doelstellingen voor hun talentstrategiebeleid. Bij 90 procent van de bedrijven zijn lijnmanagers verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan, en bij 83 procent van de bedrijven zorgt (ook) de HR-afdeling voor een consistente uitvoering.
Samantha Crous, Regional Director bij Top Employers: “Training en ontwikkeling staan het hoogst op de prioriteitenlijst van HR-afdelingen. Bedrijven willen hun huidige personeel weer perspectief geven. Ze scouten talenten en leiden managers op voor de toekomst.”

Digitale leermiddelen
Uit het onderzoek blijkt verder dat 90 procent van de Top Employers voor het trainen en ontwikkelen van medewerkers gebruikmaakt van digitale tools (zoals e-learning) en bijna 70 procent van de bedrijven gebruik maakt van online zelfbeoordelingssystemen. “Organisaties hebben daardoor steeds beter zicht op de profielen van medewerkers. Onder meer strategische personeelsplanning en successiemanagement worden professioneler aangepakt. Door IT-tooling worden beoordelingen en trainingen steeds beter georganiseerd, wat medewerkers helpt in hun ontwikkeling. HR-afdelingen kunnen het monitoren van medewerkers nu eenvoudiger en centraler regelen”, aldus Crous.

TIP: Lees meer over trends in opleiding en talentmanagement in het boek HR Trends 2015.