HR-metrics

HR-investering blijft natte vingerwerk

Minder dan de helft van de organisaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) verzamelt meetgegevens over de waarde van hun HR-investeringen. En dat terwijl werkgevers zich meer dan ooit richten op het aantrekken en vasthouden van talent.

Dat blijkt uit het Global Assessment Trends Report 2011 van SHL. De specialist in talentmanagement ondervroeg 463 HR-professionals over de hele wereld. Meer dan de helft van de respondenten is werkzaam in EMEA-landen.

‘Nu de wereldeconomieën verder aantrekken, richten werkgevers zich nog meer op hun twee prioriteiten: enerzijds toptalent vasthouden en anderzijds de beste nieuwe medewerkers vinden in het altijd grote wereldwijde aanbod van kandidaten,’ zegt David Leigh, CEO van SHL. ‘Ondernemingen realiseren zich bovendien dat verbetering van hun ‘People Intelligence’ bijdraagt tot een sterker personeelsbestand, wat uiteindelijk leidt tot een beter bedrijfsresultaat en een hogere nettowinst.’

Dat houdt echter niet in dat organisaties ervoor zorgen dat ze weten waar ze mee bezig zijn, zo blijkt uit het rapport. Slechts 48 procent van de EMEA-respondenten verzamelt meetgegevens over de waarde van hun HR-investeringen in het algemeen.
Als het gaat om de ervaring van sollicitanten doen de respondenten het nog minder goed. Ruim 80 procent van de bedrijven vindt reacties van sollicitanten op de wervingsmethoden belangrijk in het wervingsproces. Maar ondanks het belang dat deze bedrijven hechten aan een positieve ervaring van de kandidaten gaf slechts 31 procent van de EMEA-respondenten aan reacties van sollicitanten bij te houden.

Assessments vormen een belangrijke peiler in People Intelligence. Bedrijven proberen het deelnemers in dat opzicht steeds makkelijker te maken. Steeds meer respondenten zeggen de mogelijkheid te bieden om een assessment online te doen; in 2011 was dat 83 procent, tegenover 60 procent in 2009. Het testen via smartphones blijft sterk achter, slechts 9 procent van de respondenten biedt die mogelijkheid. De EMEA-landen lopen hiermee wel voor op Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.