Nieuws

HR staat vaak alleen bij personeelsplanning

Het merendeel van de HRM’ers is overtuigd van de noodzaak van strategische personeelsplanning. Maar daarin worden ze lang niet altijd gesteund door het management.

Dat blijkt uit het Nationaal Onderzoek Over Personeelsplanning. Bijna 90 procent van de 722 respondenten vinden dat er geen moment te verliezen valt als het gaat om de vraag hoe je de juiste mensen op de juiste plek krijgt. 8,2 procent denkt dat strategische personeelsplanning vanaf 2015 pas echt belangrijk wordt, en ruim 1 procent legt de strategische horizon in 2020 of nog later.

De reden voor het uitstelgedrag ligt voor de meesten in de crisis; als gevolg van de recessie wordt het tekort aan goede werknemers nu nog niet als nijpend ervaren. Een klein aantal respondenten vindt dat er eigenlijk nauwelijks te plannen valt.

Hoewel de overgrote meerderheid van de HRM’ers dus de noodzaak van planning inziet, hebben ze zelf hun twijfels over de rest van het bedrijf. Slechts een op de vijf (21,6%) van de respondenten zegt dat het managementteam grote prioriteit geeft aan strategische personeelsplanning. Bijna twee keer zo veel (39,7%) zegt die prioriteit niet te zien in de top van het bedrijf.

Binnenkort meer uitkomsten uit het Nationaal onderzoek Over Personeelsplanning op deze site. Meld u aan voor de e-mailnieuwsbrief Over Personeelsplanning om het laatste nieuws over dit onderwerp om de week in uw inbox te ontvangen.