Nieuws

Stijging vraag naar recruiters

HR vindt SPP topprioriteit in 2016

Met de noodzaak voor SPP groeit ook de noodzaak voor talentmanagement: beiden staan bovenaan de prioriteitenlijst van HR voor 2016. Maar de juiste kennis daarover? Die mist HR nog.

De noodzaak van het maken van een strategische personeelsplanning (SPP) is ondertussen eindelijk doorgedrongen tot de gelederen binnen HR. Zowel in het onderzoek HR Trends 2016 van onder andere Berenschot, als de HR Benchmark 2016 van clouddienstverlener Raet staat het bovenaan de prioriteitenlijst. Volgens Raet doet 77 procent aan personeelsplanning. Dit hangt natuurlijk samen met de krapte van cruciaal personeel dat een groot deel van de HR-professionals ziet aankomen. Bijna een kwart ervaart problemen met het werven van personeel.
Dat HRM’ers SPP hoog op de agenda hebben staan, betekent nog niet dat ze menen dat ze goed bezig zijn: 22 procent geeft zichzelf lager dan een 5 (Raet). Heel strategisch zijn de planningen echter ook nog niet. De scope is 1 tot 3 jaar, 4 procent kijkt 5 jaar of verder.

Talentmanagement hoog op agenda
Ook voor de ontwikkeling van het personeel komt steeds meer aandacht. Talentmanagement staat hoog op de agenda. Net als bij SPP is ook bij talentmanagement de belangrijkste reden dat ze het doen: de continuïteit van de organisatie.
Er lijkt een trendbreuk in de doelgroep die van talentmanagement mag profiteren. Meer dan de helft meent dat in de organisatie talentmanagement voor iedereen in de organisatie bestemd is. De meest aangeboden ontwikkelinstrumenten zijn opleiding, training, voortgangsgesprekken, beoordelingsgesprekken. Grootste stijgers zijn het doelstellingengesprek en e-learning.

Kennis
HR-professionals missen nog wel kennis om een goed talentmanagement door te voeren (onderzoek Raet): ze willen graag meer inzicht in een benodigd talent (42 procent) en meer inzicht in aanwezig talent (39 procent). Laat dat nou net de basis zijn van een goede strategische personeelsplanning waarvan ze gelukkig zelf ook zeggen dat ze nog een hoop moeten leren.

TIP: Hoe zet u talentmanagement in om de toekomstige personeelsbehoefte op te vullen? Bestel het boek Strategisch Talentmanagement van Boudewijn Overduin en Job Hoogendoorn. 

Meer HR Trends voor 2016 op PWdegids.nl:
HR TRENDS 2016: flexibilisering
HR TRENDS 2016: innovatie en strategie
HR TRENDS 2016: robotisering
HR TRENDS 2016: eHRM