Uncategorized

Meer verpleegkundigen in Schotland door verplichte personeelsplanning

Schotse zorginstellingen die onder de National Health Service (NHS) vallen, zijn verplicht om programma’s voor personeelsplanning in te voeren. De NHS wil er zo voor zorgen dat er voldoende verpleegkundigen en verloskundigen in dienst zijn.

Dat schrijft NursingTimes.net. In juni telde de NHS 57.152 fte’s voor verpleegkundigen en verloskundigen. Dat is een kleine stijging (0,2%) ten opzichte van maart, en een stijging van 1,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. In april werden verplichte programma’s ingevoerd voor de personeelsplanning van deze beroepsgroepen, die samen goed zijn voor 42.8 procent van het personeel van de NHS in Schotland.

Alex Neil, staatssecretaris voor Gezondheid en Welzijn is tevreden over de resultaten van de verplichte personeelsplanning. Volgens hem zorgt dit ervoor dat de NHS zeker weet dat er voldoende mensen zijn om goede en efficiënte zorg te bieden aan patiënten.
Aan het eind van de periode 2013-2014 moeten er 1261 fulltime verpleegkundigen en verloskundigen extra aan het werk zijn.