Nieuws

werknemer personeel flexwerk uitzendwerk

Misbruik detachering buitenlands personeel

De Europese detacheringsregels om buitenlands personeel in Nederland te laten werken, worden te vaak misbruikt.

Doordat de detacheringsconstructie – waarin buitenland personeel gedetacheerd wordt in Nederland – relatief gezien goedkoop is voor werkgevers, ontstaat er oneerlijke concurrentie ten opzichte van Nederlandse krachten.
Dat meent de Sociaal Economische Raad (SER) in woensdag verschenen ontwerpadvies Arbeidsmigratie, bericht de Volkskrant. Een ruwe schatting van de krant zegt dat het in 2011 om zo’n 106.000 mensen ging.

TIP: Lees de regels voor detacheren vanuit het buitenland op PW De Gids Vakbase.

Europese richtlijn

Bedrijven kunnen sinds 1996 dankzij de Europese detacheringsrichtlijn makkelijker met hun eigen personeel aan projecten over de grens werken. Detacheren is maximaal twee jaar toegestaan en is bedoeld voor bijvoorbeeld een Pools metaalbedrijf dat met eigen lassers een klus aanneemt in de Eemshaven. De Polen krijgen dan loon volgens de Nederlandse normen, maar betalen sociale premies en aanvullend pensioen in hun thuisland.

Detachering is een ‘verdienmodel’

Detachering is dankzij de lagere sociale lasten een verdienmodel, constateert de SER. Werkgevers zijn voor een buitenlandse gedetacheerde gemiddeld 10 tot 30 procent minder kwijt aan sociale premies. Daarbij wordt vaak nog eens verdiend aan reis-en huisvestingskosten van het personeel. Het adviesorgaan noemt de constructies daarom ook ‘ondoorzichtig’ en ‘schimmig’. (MediaWatch)

Lees ook: Zo neemt u flexwerkers mee in uw SPP