Nieuws

Arbeidsmarkt

Nederlandse werknemers: minder hiërarchisch leiderschap

Als rapportcijfer krijgen leidinggevenden in ons land gemiddeld een 6,8. Daarbij verlangen werknemers wel minder hiërarchisch gedrag van hun leidinggevenden en dat deze meer beslissingen uit handen geven.

Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van het Nationaal Leiderschapsonderzoek. Leidinggevenden geven zichzelf met een 7,6 overigens een ruim hoger cijfer.

Verwachtingen van werknemer hoger
Reden voor die redelijke cijfers is vertrouwen. En was charismatisch leiderschap een paar jaar terug nog populair, tegenwoordig willen werknemers vooral een leidinggevende die hen als gelijke behandelt.

Minder hiërarchie betekent wel dat er meer van werknemers wordt verwacht. Bijvoorbeeld dat ze ’s avonds en in het weekend bereikbaar zijn, aldus ruim een kwart van de ondervraagden.

Vrouwen aan de top
39 procent van de werknemers heeft toch nog altijd liever een oudere dan een jongere baas. Jongere leidinggevenden zouden meer met hun eigen carrière bezig zijn, vindt de helft van de ondervraagden.

Bijna 20 procent geeft daarbij de voorkeur aan een mannelijke leidinggevende. En hoewel een meerderheid meer vrouwen aan de top wil, voelen de ondervraagden weinig voor een quotum.

Het Nationaal Leiderschapsonderzoek werd uitgevoerd door Initial Concept in opdracht van opleidingsinstituut De Baak, pr-bureau Winkelman Van Hessen en NRC Q. 432 mensen –zowel leiders als werknemers – deden mee.

Op PW de Gids Vakbase leest u op welke vier fronten een cultuuromslag nodig is om inderdaad meer vrouwen aan de top te krijgen.