Nieuws

Groei arbeidsplaatsen

Nieuwe veilingssite voor last minute-bedrijfstraining

Personeelsopleidingen zijn duur. Maar wie flexibel is, kan nu een last minute cursus ‘kopen’ op een veilingssite voor bedrijfstrainingen.

Groupon, Vakantieveilingen, Lastminuteticketshop: de consumentenmarkt heeft al genoeg veilingwebsites om ‘de laatste stoelen’ te verkopen. De zakelijke opleidingsmarkt heeft nu ook een eigen veilingssite. Het nieuwe platform Buzzdeals wil medewerkers en werkgevers en cursusaanbieders bij elkaar brengen om zo de laatste vrije plekken in bedrijfscursussen op te vullen.

Lees ook: Zo vindt u een geschikte opleiding

Op het platform kunnen erkende opleidingsinstituten hun laatste plekken aanbieden, waarop werkgevers of werknemers kunnen bieden. Wanneer de aanbiedingsdatum verstreken is, krijgt de hoogste bieder de plek.

Het trainingsplatform wil in de toekomst een compleet cursusaanbod bieden. Momenteel is het aanbod echter nog vrij beperkt en biedt het relatief eenvoudige cursussen als blind typen, juridisch debiteurenbeheer, opleidingen tot preventiemedewerker of BHV’er en cursussen in persoonlijke ontwikkeling.

TIP: Lees waar u op moet letten bij het overeenkomen van een studiekostenbeding op PW De Gids Vakbase.