Nieuws

Employability

Organisaties sceptisch over Big Data-kennis HR

Let op uw reputatie! Als het gaat om Big Data en evidence-based HRM, heeft de organisatie maar weinig vertrouwen in de kunde van HR.

HR’s analytische reputatie is niet ijzersterk. Als het gaat om het gebruik van Big Data, heeft een op de twee managers weinig vertrouwen in HR. Dat blijkt uit een nieuw rapport van KPMG. Directies en HR-managers moeten evidence-based HRM omarmen, zo waarschuwt het adviesbureau, anders raken zij terrein kwijt binnen de organisatie.

Obstakels voor evidence-based HR

Een aanzienlijk obstakel voor een wijdverspreide acceptatie van de evidence-based HR aanpak, is het gebrek aan geloofwaardigheid van de HR-afdeling, laat het onderzoek zien. 51 procent van de niet-HR leidinggevenden geeft aan dat hun HR-leiders niet in staat zijn om tastbare correlaties aan te tonen tussen hun personeelsmanagement initiatieven en de resultaten van het bedrijf.
Volgens KPMG komt het er op neer dat de sceptische houding niet over Big Data zelf gaat, maar over het vermogen van HR-professionals Big Data effectief in te zetten. Andere zaken die worden aangehaald als belangrijke obstakels voor het gebruik van evidence-based HR zijn de bedrijfscultuur (32 procent), gebrek aan vaardigheden en middelen (30 procent) en de kwaliteit van de data (29 procent).

Sceptische houding

Het belang van de HR-afdeling voor de organisatie wordt echter zeker wel gezien: de overgrote meerderheid (85 procent) van de ondervraagden erkent het belang van de HR-afdeling voor het behalen van strategische doelstellingen. Toch heeft nog maar 62 procent van de organisaties Big Data tools ingezet om de efficiëntie daarvan te verbeteren. De meerderheid (55 procent) heeft dus wel zijn twijfels over de potentie van Big Data en advanced analytics, om daadwerkelijk een verschil te maken voor de HR-afdeling.
Maar: deze sceptische houding lijkt om te slaan, aangezien 70 procent van de respondenten aangeeft binnen de komende drie jaar het gebruik van Big Data en andere analytische tools te zullen opschroeven. (Bron: Consultancy.nl)

TIP: Leer Big Data effectief in te zetten in de sessie Aan de slag met Analytics op de eHRM Conference op 24 september. Bekijk hier het programma