Recruitment, Werving & Selectie

Recruiter kijkt naar verkeerde dingen op Facebook

Bedrijven die naar het Faceboekprofiel van sollicitanten kijken, wijzen vaak mensen af om de verkeerde redenen. Dat blijkt uit onderzoek van de North Carolina State University.

De onderzoekers bestudeerden 175 proefpersonen om te zien of ze de karaktereigenschappen hadden waar werkgevers naar op zoek zijn en hoe ze zich online gedragen. Werkgevers knappen vaak af op berichten op sociale media over drank- en drugsgebruik. Karaktereigenschappen waar ze naar zoeken zijn vaak: verantwoordelijk, gedisciplineerd en zorgvuldig. De onderzoekers concluderen dat het één het ander niet uitsluit. Mensen die berichten plaatsen over liederlijke drankgelagen zijn niet minder zorgvuldig dan degenen die hun uitspattingen niet delen met al hun virtuele vrienden.
Werkgevers die een extraverte persoonlijkheid zoeken voor bijvoorbeeld een sales- of marketingfunctie, moeten zich al helemaal niet af laten schrikken door online openhartigheid. Extraverte kandidaten zijn veel vaker dan anderen geneigd open te zijn over drank- of drugsgebruik.
Promovendus Will Stoughton zegt dat het wel degelijk nuttig kan zijn om naar online profielen te kijken wanneer er een beslissing moet worden genomen over een kandidaat. Maar het is volgens hem zinvoller om sollicitanten uit te sluiten die zich negatief uitlaten over vorige werkgevers dan mensen die schrijven over het drinken van bier.