Bezettingsoverzichten

Sleutelpersonen niet bekend in organisatie

 

Een derde van de organisaties heeft geen idee welke personen een sleutelrol gaan spelen voor het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen de komende vijf jaar.

Gelukkig is er hoop: het aantal bedrijven waarin de strategische HR-plan in corporate- en afdelingsplannen is vertegenwoordigd, is de afgelopen driekwart jaar toegenomen (van 43 procent naar 51 procent). Dit blijkt uit een onderzoek van Yacht onder managers en HR-professionals.

Desalniettemin is bij bijna een kwart van de organisaties niet bekend wat de komende vijf jaar de consequenties zijn van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Hetzelfde percentage heeft geen bewuste keuze gemaakt voor de flex/vast verhouding van het personeelsbestand over vijf jaar, ook staat niet vast (22 procent) wat de ideale flex/vast verhouding is om de productiviteit te optimaliseren.

Jaarplan niet bekend

Voorts blijkt uit het onderzoek dat in 60 procent van de organisaties de jaarplanning niet bij het personeel bekend is. Dit terwijl het topmanagement wel in de vooronderstelling is dat dit het geval is. HR weet vaak beter: daar weten ze wel degelijk dat lang niet iedereen van de plannen weten.

Als medewerkers wel weten wat er naar aanleiding van zo’n jaarplan van ze wordt verwacht, weten ze ook waar het op de middellange termijn met hun ontwikkeling heen moet. Ook weten de waar dit duidelijk is beter hoe ze hun huidige personeel in de toekomst beter kunnen inzetten.

Verwonderlijk is het overigens niet dat zoveel werknemers geen weet hebben van zo’n plan: slechts de helft van de jaarplannen wordt daadwerkelijk gebruikt in organisaties.