Uncategorized

Talent vertrekt als ideeën niet worden gewaardeerd

Werkgevers die de ideeën en innovatieve voorstellen van medewerkers negeren, moeten niet raar opkijken als talent de organisatie verlaat.

Dat schrijft Overduurzameinzetbaarheid.nl op basis van onderzoek van cosmeticaconcern L’Oreal op basis van onder tweeduizend Britse werknemers.

Werknemers worden vooral gemotiveerd door waardering van de baas, 73 procent noemt dit zelfs belangrijker dan salaris of benefits. Een op de drie werknemers vraagt naar een management dat innovatie en creatief denken aanmoedigt, terwijl 38 procent de mogelijkheid wil krijgen om zijn ideeën naar voor te brengen.

Maar het ligt niet alleen aan de manager. 71 procent van de ondervraagden is van mening dat hun werkomgeving niet de geschikte procedures biedt om werknemers een bijdrage te laten leveren voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. En dat terwijl 27 procent van hen zegt zelf ideeën in huis te hebben die een positieve impact zouden kunnen hebben op de organisatie.

Een op de drie werknemers heeft het gevoel niet de mogelijkheid te krijgen om zijn of haar volledig potentieel te benutten en is van plan om in de loop van de volgende twaalf maanden een andere baan te zoeken.