Nieuws

Uitzendbureau redt 65-plusser van geraniums

65-plussers willen graag een reden om uit bed te komen. Maar fulltime werken in een stressvolle baan zien ze vaak niet zitten. Een uitzendbureau biedt uitkomst.

Voor wie 65 wordt en gruwt van het idee gepensioneerd thuis te moeten zitten, groeien de mogelijkheden om aan het werk te blijven. De vitale senior kan terecht bij steeds meer gespecialiseerde uitzendbureaus. Bij uitzendkoepel NBBU zijn op dit moment ruim 90 uitzenders voor senioren aangesloten. De andere koepelorganisatie ABU kan geen precies getal noemen, maar ziet het aantal bureaus voor 65-plussers wel stijgen.

De meeste ouderen melden zich aan bij zo’n bureau omdat ze niet achter de geraniums willen zitten. “65-plussers willen graag een reden om uit bed te komen”, aldus de NBBU. Maar een 40-urige werkweek met veel stress willen de meesten niet meer, dus is een kleinere en flexibele baan via een uitzendbureau een uitkomst. Een klein deel van de werkende 65-plussers doet dat uit economische noodzaak, omdat ze anders niet kunnen rondkomen.
Lees verder op pwdegids.nl