Uncategorized

Vastgelopen arbeidsmarkt is stilte voor de storm

Nederlandse werknemers zijn het meest honkvast van heel Europa. Maar werkgevers moeten er rekening mee houden dat dit stilte voor de storm is.

Dat stelt Hay Group op basis van een wereldwijde analyse onder meer dan vijf miljoen werknemers, werkzaam bij ruim 350 organisaties.

Het personeelsverloop in Nederland komt in 2013 uit op 6,1 procent. Dat is veel lager dan in bijvoorbeeld Duitsland (14%) en Frankrijk (13,4%). Ook volgend jaar blijven Nederlandse werknemers in meerderheid zitten waar ze zitten, voorspelt Hay Group. Het omslagpunt ligt volgens het organisatieadviesbureau in 2015 als naar verwachting de Europese economie weer aantrekt.

Uit eerder onderzoek van Hay Group blijkt dat Nederlandse werknemers geen andere barrières dan de economische crisis zien om een overstap te maken naar een andere baan. Alrik Boonstra, Regional Director Hay Group: “Organisaties zijn onvoldoende voorbereid op de talentuitstroom als de economie weer aantrekt. Om dit te voorkomen moeten werkgevers nu al gaan investeren om talent aan zich te binden.”
Lees het volledige bericht op pwdegids.nl