Uitstroom

Stijging vraag naar recruiters

Vertrek topperformers nachtmerrie voor directeur

Topwerknemers die de organisatie verlaten: driekwart van de directeuren baart het grote zorgen.

Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt is het vertrek van topperformers in de organisatie een belanrgijke bron van zorg. Driekwart van de financieel directeuren stelt hier ’s nachts wakker van te liggen, zo laat nieuw onderzoek van Robert Half zien. De arbeidsbemiddelaar ondervroeg hiervoor zo’n 200 Nederlandse CFO’s.
Vooral directieleden van grootbedrijven bestempelen dit probleem als bron van zorg. Daarvan zegt 80 procent zich zorgen te maken over een drain van topperformers in de organisatie. In het MKB geeft 67 procent aan hier problemen in te zien.

Topperformers moeilijk te vervangen
Want het blijkt niet eenvoudig om topperformers binnen het bedrijf te vervangen, denken CFO’s. Uit eerder onderzoek van Robert Half bleek dat 92 procent van hen het een uitdaging vindt om geschikte financiële professionals voor de financiële afdeling te vinden. Niet voor niets staat strategische personeelsplanning dit jaar bovenaan de prioriteitenlijst van HR, zo bleek uit eerder onderzoek van Berenschot.
Volgens Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland, komt dit omdat de effecten van de aantrekkende arbeidsmarkt steeds beter zichtbaar worden. De strijd om werknemers met de juiste kwaliteiten is goed voelbaar op de huidige arbeidsmarkt. ‘Voor bedrijven is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat talenvolle werknemers die over veelgevraagde of moeilijk te vinden vaardigheden beschikken, erg gewild zijn. Nieuwe mogelijkheden bij andere bedrijven kunnen zich regelmatig aandienen.’

TIP: Leer hoe u uitstroom van topperformers kunt voorkomen en kom naar de Praktijkdag Strategische Personeelsplanning op 15 maart. 

Goed luisteren
Een competitief salarisbeleid zou volgens Renken niet alleen topwerknemers aantrekken, maar ook behouden.Voor nieuwe medewerkers wordt al steeds vaker een hoog salaris als lokkertje gebruikt, bleek uit eerdere cijfers. Wanneer een topkandidaat naar een ander bedrijf dreigt te gaan, duwen financieel directeuren het salarisaanbod steeds vaker een stukje omhoog. Ruim 77 procent van hen bood een topkandidaat meer salaris dan vooraf bedacht om te voorkomen dat deze naar de concurrent zou vertrekken.
Om topperformers te behouden zijn bovendien erkenning tonen naar werknemers, goed luisteren naar hun adviezen en meningen, uitdagende opdrachten, ontwikkeling en goede promotiekansen bieden belangrijke factoren voor werkgevers om hun medewerkers te behouden.