Nieuws

vraagteken

Wat wil de talentvolle werknemer?

Een op de vijf organisaties denkt dat het effectiever is om talent van buiten de organisatie te halen dan het intern ontwikkelen van medewerkers. Maar slechts iets meer dan de helft lukt het om talent aan te trekken.

Dat blijkt uit onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group onder 188 HR-professionals.

Het aantrekken van talent verloopt bij 45 procent van de organisaties niet succesvol. Daarnaast houdt 44 procent geen rekening met persoonlijke behoeftes van medewerkers in de talentmanagement-programma’s. Jeroen van Duijvenbode, Director Consulting van Hay Group, zegt dat talent veel verder gaat dan competenties alleen. “De klik met de organisatiecultuur is minstens zo belangrijk om op de langere termijn succesvol te zijn. De dialoog die organisaties met medewerkers voeren over wat zij persoonlijk belangrijk vinden in hun werk is hierbij van groot belang. Een standaard aanpak zonder flexibiliteit werkt niet meer, want iedere medewerker en iedere generatie heeft unieke behoeften.”

Iets meer dan de helft van de HR professionals (57%) voert actief dialoog met medewerkers, namens haar organisatie, over wat zij persoonlijk belangrijk vinden in hun werk. In de ideale situatie besteedt een op de drie HR Professionals daar 20 tot 40 procent van hun tijd aan, stelt Hay Group.