Uncategorized

Werkeloosheid blijft dalen

Werkgever: ervaring boven motivatie

Nederlandse werkgevers verkiezen werkervaring en kennis boven motivatie en een positieve instelling. Dit blijkt althans uit onderzoek van vacature zoekmachine Adzuna.nl. Het onderzoek richtte zich op de taal die bedrijven gebruiken in hun vacatureteksten.

Het laat een grote vraag zien naar woorden als ‘ervaring’, ‘kennis’ en ‘zelfstandig’, terwijl persoonlijke kenmerken als ‘drive’, ‘ondernemend’ en ‘flexibel’ minder prioriteit lijken te hebben.

Voorkeur voor hard skills
Voor het onderzoek zijn meer dan 50.000 vacatures in heel Nederland geanalyseerd om de meest gezochte kenmerken van nieuwe werknemers in kaart te brengen. De gebruikte woorden zijn in vier categorieën ingedeeld: opleiding & kennis, ervaring, sociale vaardigheden en motivatie & persoonlijke eigenschappen.

De resultaten laten een sterke voorkeur onder Nederlandse werkgevers zien voor traditionele kennis en ervaring (hard skills) en minder voor sociale en emotionele vaardigheden (soft skills).

Liefst 3 tot 5 jaar ervaring
Met ruim 62 procent van alle vacatures waarin ‘ervaring’, ‘kennis’ of ‘opleiding’ worden genoemd, zijn hard skills de meest gezochte kenmerken in 2014. Voor motivatie zijn de meest gewenste eigenschappen op de werkvloer ‘drive’ (9,6 procent), ‘enthousiasme’ (8,5 procent) en ‘flexibiliteit’ (7,9 procent).

Kandidaten met 3 tot 5 jaar ervaring zijn het populairst onder werkgevers op de huidige arbeidsmarkt met een vermelding in 3,4 procent van alle advertenties. Wanneer er wordt gekeken naar het type opleiding dat wordt genoemd, blijkt er een sterke voorkeur te zijn voor kandidaten met hbo-niveau (13,3 procent), gevolgd door universitair niveau (10,4 procent) en mbo-niveau (4,4 procent).

Inzicht in taalgebruik
Engels is met 6,5 procent de meest gevraagde vreemde taal, voor Duits (1,8 procent) en Frans (0,8 procent). Het onderzoek geeft ook inzicht in het taalgebruik dat werkgevers gebruiken om talenten aan te trekken. Op dit moment zijn er 137 Nederlandse werkgevers op zoek naar ‘pioniers’, is er een vraag naar 42 ‘helden’ en zijn er bedrijven op zoek naar ‘koningen’, ‘gurus’ en ‘nerds’. Tot slot worden kandidaten die gelijkenis vertonen met de volgende dieren ook uitgenodigd om te solliciteren voor een baan: ‘spin’, ‘duizendpoot’, ‘vis’, ‘tijger’ en ‘vogel’.

Op PW de Gids Vakbase leest u ook hoe een profiel voor een vacature wordt opgesteld.