Nieuws

Werknemer mag niet vastroesten

Er moet een beetje reuring zijn op de werkvloer. Werkgevers in zowel het MKB als in grote bedrijven vinden dat doorstroom van werknemers heel belangrijk is.

Dit blijkt uit de resultaten van de vierde MKB Marktmonitor 2012/2013  en de HR Monitor Grootbedrijf 2012/2013 van Unique.

De ruime meerderheid (78 procent) van de Nederlandse MKB’ers vindt de doorstroom van medewerkers binnen de organisatie belangrijk. 62 procent van de MKB-bedrijven faciliteert dit ook actie, 15 procent zou dit meer willen doen. 23 procent laat de boel op zijn beloop. Ruim 80 procent van de MKB’ers is wel tevreden over de huidige doorstroom binnen de organisatie.

MKB’ers faciliteren de doorstroom binnen de organisatie op verschillende manieren. In de meeste organisaties komt dit aan bod tijdens plannings-/functionerings- of beoordelingsgesprekken (71 procent). Daarnaast faciliteren trainingen en opleidingen de doorstroom binnen MKB organisaties. Externe opleidingen en trainingen (68 procent) en interne opleidingen en trainingen (59 procent) staan respectievelijk op de tweede en derde plaats.

HR-managers in grote bedrijven hechte nog meer waarde aan de doorstroom van medewerkers binnen de organisatie dan MKB bedrijven. Maar liefst 96 procent vindt dit belangrijk. Slechts 5 procent van de ondervraagden doet er niets voor om de doorstroom te faciliteren. De doorstroom in het grootbedrijf wordt voornamelijk gestimuleerd door interne opleidingen en trainingen (85 procent), tijdens plannings-/functionerings- of beoordelingsgesprekken (83 procent) en externe opleidingen en trainingen (77 procent).