Arbeidsrelaties

Werknemers willen geen monogame arbeidsrelatie

63,1 procent van de werknemers wil voor meerdere werkgevers tegelijkertijd werken. Zij rekenen daarbij op afwisseling, diversiteit, flexibiliteit en kennis delen.

Dat blijkt uit de Social Media Enquête Talent Management (SMETM) die op 5 maart is gelanceerd via grote Twitteraccounts en LinkedIn-groepen.

Helma van de Berg, initiatiefneemster van SMETM: ‘Het geeft aan dat er verschuiving is in wat werknemers willen. Het geeft voor mij aan hoe nodig het is om onderzoek naar talentmanagement in Nederland te doen. Actuele resultaten, als bovenstaande, zijn nodig om talentmanagement naar een hoger niveau te tillen.’

Een van de deelnemers is IT-dienstverlener Macaw, waar alle werknemers is gevraagd mee te werken aan de enquête. ‘Bij Macaw geloven we dat we nooit uitgeleerd zijn; onze werknemers niet, maar ook als werkgever niet. Het SMETM initiatief biedt ons de gelegenheid om op het gebied van talentmanagement over onszelf (via onze medewerkers) en van anderen (alle deelnemers) te leren,” aldus Ronald van Es, CFO en eindverantwoordelijke HRM.