Verdieping

Werkeloosheid blijft dalen

3 redenen waarom je talent steeds opnieuw moet rekruteren

Ook al zijn de toptalenten in je organisatie loyaal en tonen ze geen enkele neiging om te vertrekken, toch moet je ze periodiek opnieuw benaderen en verleiden, net alsof ze iemand zijn die je van buitenaf werft. Want als jij het niet doet, doet je concurrent in de war on talent het wel.

Dat schrijft dr. John Sullivan, hoogleraar aan de San Francisco State University in een artikel op TLNT. Sullivan geeft in het artikel 6 redenen waarom je talent steeds opnieuw moet rekruteren.

  1. Re-recruiting voorkomt dat mensen uitgekeken raken op hun werk en de organisatie. Zelfs talent dat goed wordt behandeld raakt verveeld en wil wel eens iets anders. Volgens Sullivan duurt het ongeveer anderhalf jaar voor mensen echt genoeg krijgen van wat ze doen, dus moeten zij regelmatig nieuwe kansen krijgen.
  2. Echte toppers worden voortdurend benaderd door recruiters. Managers moeten zich realiseren dat de onmisbare figuren in de organisatie niet actief hoeven te solliciteren om elders een baan te krijgen.
  3. Onverwachte erkenning heeft een grote impact. Werknemers hebben vaak het gevoel dat hun inspanningen als vanzelfsprekend worden aangenomen. Wanneer een organisatie een werknemer belangrijk genoeg vindt om hem opnieuw te werven voor een belangrijke positie, maakt dat duidelijk hoezeer hij op waarde wordt geschat. Belangrijk punt: kom niet met exact hetzelfde aanbod als dat de werknemer net van de concurrent heeft gekregen.

Lees ook: Personeelsplanning is niet het speeltje van HR

Zoals altijd met strategische personeelsplanning moet ook het re-recruiten van toptalenten binnen de organisatie een samenspel zijn. Alleen wanneer HR en de manager van de werknemer samenwerken, kun je ervoor zorgen dat de toptalenten regelmatig een aanbod krijgen waardoor ze voortdurend worden uitgedaagd, het beste werk van hun leven doen en weten dat ze impact hebben op de organisatie.

TIP! Met vakgenoten van gedachten wisselen over strategische personeelsplanning en de strijd om toptalent? Kom op 10 december naar het congres Over Personeelsplanning
Lees het volledige artikel van John Sullivan op TLNT.