Recruitment, Werving & Selectie

shutterstock_starter carriere ladder ondernemer

3 uitverkoren HR-functies in 2016

De stijgende arbeidsmobiliteit vraagt dit jaar om een aantal specifieke HR-specialismen. Welke functies zijn in trek?

Het werd tijd: de arbeidsmarkt kwam het afgelopen jaar eindelijk weer in beweging. Goed nieuws voor zoekende medewerkers, een uitdaging voor HRM’ers. Want de stijgende arbeidsmobiliteit gaat in 2016 nogal wat vragen van HR.
Dat stelt de Robert Walters Global Salary Survey 2016, een jaarlijks salaris- en trendonderzoek van internationaal wervingsbureau Robert Walters. Het bureau onderscheidt drie specialismen binnen HR waarbinnen de vraag zal stijgen.

1. Corporate recruitment
Door het groeiende vertrouwen van medewerkers dat zij elders eerder aan de slag kunnen, zullen meer medewerkers hun huidige werkgever verlaten. Dat geeft corporate recruitmentteams een nieuwe impuls.

2. Talentmanagementspecialisten
Vooral het aantrekken van nieuw toptalent wordt de komende jaren een uitdaging. Een belangrijke trend volgens het onderzoek is het feit dat toptalent slechts kort op de markt is voor nieuwe uitdagingen. Ze hebben meerdere opties en krijgen snel een contract aangeboden. Al in een vroegtijdig stadium banden aangaan met talentvolle professionals elders wordt steeds belangrijker, net als het opleiden en ontwikkelen van eigen medewerkers om de doorstroom te bevorderen.
HR is zich zeer bewust van deze ontwikkeling. Toch geven HRM’ers toe dat ze vaak nog de kennis missen om talentmanagement op een productieve manier uit te voeren, zo schreven we hier eerder.

TIP: Hoe zorgt u dat u toptalent behoudt op strategische functies? Bestel het boek Strategisch Talentmanagement.

3. Arbeidsrecht- en arbeidsvoorwaardenadviseurs
De mogelijke dreiging om eigen talent te verliezen aan de concurrentie wakkert ook de behoefte van organisaties aan voor een goede, creatieve retentiestrategie. HRM’ers met een juridische achtergrond en specialisten op het vlak van arbeidsvoorwaarden hebben daarin een voorsprong: het binden van medewerkers door middel van arbeidsvoorwaarden wordt nog belangrijker. Ruim driekwart van de werkgevers bood het afgelopen jaar een hoger salaris om toptalent aan zich te binden, zo bleek ook uit eerder onderzoek van Robert Half.
De vraag naar grondige kennis van het opstellen van contracten, berekenen van salarissen en het in lijn brengen van arbeidsvoorwaarden met wet- en regelgeving, zal daarom toenemen.

Salaris HR-specialist stijgt
En wat doet stijgende vraag van deze HR-specialisten met de salarissen? Wanneer er tekorten ontstaan binnen deze specialismen, zullen de salarissen licht stijgen, stellen de onderzoekers. Zo zullen ervaren Compensation Managers en de Corporate recruiter er flink op vooruitgaan. Bekijk hier de salarisindicatie volgens Robert Walters.
Generieke HR-functies hoeven dat echter niet te verwachten: voor deze professionals blijven de salarissen vergelijkbaar met die van 2015. Bekijk hier alle HR-salarissen uit het onderzoek.