Uncategorized

ontslag conflict ruzie

4 spraakmakende ontslagzaken in 2014

Afscheid nemen van werknemers gaat niet altijd even makkelijk, dat weet elke HR-adviseur. Dit is de meest geraadpleegde jurisprudentie op het gebied van ontslag uit 2014.

1. Net bevallen maar geen nieuw contract: discriminatie?
Een werkneemster heeft net een verlenging van haar arbeidscontract gekregen en blijkt dan zwanger. Na haar bevalling krijgt ze geen nieuw contract van haar werkgever, want hij voelt zich ‘genaaid’. De werkgever, een HR-adviesbureau, had beter moeten weten. Een typisch gevalletje van discriminatie? Lees het artikel op PW De Gids.

2. Ontslag om slechte prestaties: wanneer heeft u genoeg bewijs?
Een werknemer van de debiteurenadministratie van een onderzoeksorganisatie krijgt kritiek op zijn functioneren. De werkgever wil na een matig verbetertraject ontslaan, zonder ontslagvergoeding. Maar zo makkelijk komt de organisatie er niet vanaf, want de rechter wil bewijs zien van het slechte functioneren. Maar wanneer is het bewijs genoeg? Lees het artikel op PW De Gids.

3. Klantonvriendelijk gedrag: is dat ontslag waard?
Een werkgever, een warenhuis, beschuldigt een medewerkster ervan onvriendelijk te zijn tegen klanten. Keer op keer komt dit terug in haar functioneringsgesprek. Wanneer de medewerkster een klant uitmaakt voor ‘takkewijf’, barst de bom. Maar vindt de rechter dat genoeg voor ontbinding van het contract? Lees het artikel op PW De Gids.

4. Ontslag wegens foute ziekmelding, mag dat?
De werkgever wil een werknemer ontslaan omdat hij zich niet volgens de vaste procedure ziek meldt. Omdat de werknemer zich niet houdt aan ziekmeldingsregels ontstaan problemen omdat onzeker is of hij komt of niet. Is dat genoeg voor ontslag? Lees het artikel op PW De Gids.

TIP: Leer alle ins en outs van het ontslagrecht in de praktische cursusdag Ontslagrecht in de praktijk op 21 mei 2015.

Dit artikel verscheen eerder op PWdegids.nl