Uncategorized

Verzuim en personeelsplanning

5 voordelen van e-recruitment

Internet biedt talloze mogelijkheden als het om werving en selectie gaat. Steeds vaker begint de zoektocht naar een nieuwe baan immers op het web. Wat zijn de voordelen?

Bereik
Het mooie aan het online werven is het bereik van de vacature. Door de ontwikkeling van de zoekmogelijkheden op internet en ontwikkeling van searchrobots (programma’s die het internet afzoeken naar informatie) worden vacatures sneller en vaker ontsloten uit websites. Hierdoor wordt het bereik van een vacature groter.

Goedkoper
De kosten van het online werven liggen lager dan die werven op papier werven, zeker als gekeken wordt naar het bereik van internet. De kosten van het plaatsen van een vacature op een vacaturesite verschillen tussen de vacaturesites onderling. Om een vacature te plaatsen op een vacaturesite is het verstandig stil te staan welke vacaturesite het beste bij de doelgroep die benaderd wordt. Het plaatsen van een vacature op een vaksite is vaak goedkoper.

Snelheid
De online plaatsing (en verwijdering) van advertenties is meestal in een handomdraai gebeurd en er hoeft geen rekening te worden gehouden met verschijningsdata van publicaties, aanlevertermijnen en opmaaktrajecten. Doordat de vaak knellende deadlines die horen bij printadvertenties bij online vacaturepublicatie meestal ontbreken, is er soms net wat meer tijd voor het zorgvuldig redigeren van de advertentietekst. Ook kan snel een website gebouwd worden en deze kan ook gemakkelijk beheerd worden.

Online campagne voeren
Wie regelmatig vacatures heeft en die zoveel mogelijk online wil vervullen (bijvoorbeeld voor automatiseringsfuncties), kan een online campagne opzetten. Op die manier bouwt de organisatie aan een naam (merk) als werkgever. Hierbij kan gedacht worden aan het inkopen van enkele plaatsen op een vacaturesite, waar het hele jaar door vacatures neergezet kunnen worden. Daarbij kan het bedrijf zich op de website via vacature-reclamebanners of bedrijfsprofielen promoten. De werkgever kan op de serieuze vacaturesite zelf vrij eenvoudig zijn vacatures plaatsen en beheren.

Meten = weten
Online is alles meetbaar, dus ook het aantal malen dat een vacature is gezien en aangeklikt.

Lees de 7 andere voordelen van e-recruitment op de PW De Gids Vakbase.