Nieuws

shutterstock_tablet mobiel computer online

HR kan data voor strategie niet aanleveren

De directie vraagt om goede HR-data over het personeelsbestand. HR mist echter vaak de kennis om deze informatie aan te leveren.

Om uw ‘workforce’ de bedrijfsstrategie waar te laten maken, heeft de directie data nodig over de kennis en vaardigheden van het personeel. Maar een merendeel van de directeuren zegt bij het ontwikkelen van die strategie niet te beschikken over deze HR-data. HR en organisatie is het vaak niet duidelijke met welke middelen deze data omhoog getoverd kunnen worden.
Dat blijkt uit het onderzoek ‘Workforce 2020’, uitgevoerd door Oxford Economics in opdracht van softwareleverancier SAP. 42 procent van de bijna 6000 ondervraagden uit 27 landen zegt te weten hoe waardevolle inzichten uit beschikbare data te halen.

Lees ook: HR Analytics? U heeft de tools allang in huis (>PW De Gids)

Het resultaat is dat bedrijven weinig voortgang maken met het zorgen dat hun werknemersbestand klaar is voor de toekomst. Voor HR zou hier een adviserende rol zijn weggelegd, maar managers geven aan dat de afdeling vaak de inzichten en informatie mist om goed bij te dragen aan een strategie. Met het resultaat, zo schrijven de onderzoekers, dat bedrijven vooral bezig zijn met het uitvoeren van plannen en een strategische HR-visie missen. Niet voor niets is de vraag naar HR-analisten (>PW De Gids) enorm, zo berichtte LinkedIn recentelijk.

Nog nooit eerder is een workforce zo divers geweest als de workforce van de toekomst, denken de onderzoekers. In 2020 werken verschillende generaties samen, wat leidt tot verschillende vaardigheden, ervaringen, gebruiken en motivaties. Een groot deel van deze werknemers zal freelance aan de slag zijn. Bedrijven moeten zich voorbereiden op deze veranderingen, maar het merendeel doet dat nog niet. ‘Organisaties worstelen met het managen van talent, het ontwikkelen van leiderschap, het aanmoedigen van ontwikkelen en het begrijpen van hun werknemers. Ze maken HR geen prioriteit.’

TIP: Lees meer over HR Analytics op het platform Over eHRM