Nieuws

groei ontwikkeling opleiding

Crisis voorbij? Werkdruk groeit nog steeds

Hoewel de crisis op z’n retour is, beleefden werknemers nog nooit zo’n hoge werkdruk als vandaag de dag. Zorgelijk.

60 procent van de werknemers zegt regelmatig onder grote tijdsdruk te werken. Zo meldt het AD vandaag op basis van grootschalig onderzoek van vakbond FNV. In alle sectoren blijken werkgevers zorgen te hebben over het betalen van de rekeningen en over de ‘overblijfselen’ van hun pensioen, stelt het onderzoek.

Lees ook: Meer doen met minder mensen: 6 tips

Volgens Marc van Veldhoven zijn de resultaten ‘een goede weerspiegeling van het soort economie dat we nu zijn’. Salarissen blijven achter en de armoede onder werknemers groeit, stelt de Tilburgse hoogleraar Werk, Gezondheid en Welbevinden in het AD. Volgens hem werken Nederlandse werknemers internationaal genomen ‘intensief’, maar is dat niet eeuwig vol te houden. Met alle gevolgen voor werkgevers en hun klanten. ‘Het is een dun lijntje tussen ‘lekker druk’ en ongelukken’, aldus Van Veldhoven in het AD.

Onlangs liet eerder onderzoek van het CBS al zien dat de arbeidsproductiviteit sinds de crisis is gestegen, maar dat werknemers hun personeel daar de afgelopen jaren niet naar hebben beloond.

Lees het volledige bericht op AD.nl