Nieuws

wetenschap strategie hr beleid agile

‘Aan flexibiliteit zit ook een grens’

U vraagt uw medewerkers vast en zeker om flexibel te zijn. Maar er zit een grens aan die flexibiliteit.

Bedrijven hangen ontzettend aan wendbaarheid. Maar in hoeverre mag je als werkgever die flexibiliteit vragen van je medewerkers? Er is een grens, zegt Ronald Dekker, arbeidseconoom van ReflecT van de Universiteit van Tilburg en spreker op het Congres Flexibilisering op 24 mei.

Hoe maak je medewerkers flexibeler?

‘Door wanneer je andere taken je van je medewerkers vraagt dat altijd te relateren aan de inhoud van het werk. Waarom moeten die twee banen gecombineerd worden? Is dat omdat het dan klopt op je spreadsheet? Dat is een kunstgreep, dan heb je geen inhoudelijk verhaal. Maar als je zegt: ‘We zien door de toename van uitzendkrachten dat er meer ongelukken gebeuren op de werkvloer en HR moet beter adviseren. Niet alleen aan HR zelf, maar ook aan Operations’, dan heb je een goed verhaal. Daar kunnen medewerkers meestal wel iets mee.’

Waar ligt de grens van die wendbaarheid? 

Wanneer een medewerker door al die flexibiliteit dreigt nergens meer echt goed in te worden. Je ziet vaak dat medewerkers niet te lang op dezelfde plek mogen zitten, omdat het risico bestaat dat ze vastroesten. Dat risico onderken ik wel, maar ik vraag me af het de oplossing is dat mensen daar dan na een bepaalde periode weg moeten. Je ziet bijvoorbeeld dat topambtenaren regelmatig rouleren van ministeries. Het resultaat is dat ze vaak geen sjoege hebben van het primaire proces. Soms zit iemand prima op zijn plek bij Financiën, maar heeft hij geen enkele notie van het wetgevingsproces bij Sociale Zaken.
Medewerkers hebben de behoefte ergens goed in te worden, om kwaliteit te leveren. Als dat gevoel niet goed zit, wordt ook de organisatie daar niet beter van. Iedereen kan alles een beetje, maar er wordt door al die flexibiliteit geen kwaliteit meer geleverd. Daar stoor ik me aan: de waarde van stabiliteit en ervaring wordt tegenwoordig door veel bedrijven onvoldoende onderkend.’ Lees het hele artikel op PWdegids.nl. 

Lees ook: Flex goedkoop? Dat valt vies tegen!