Nieuws

Werkeloosheid blijft dalen

Ad hoc werving gaat voor langetermijnplanning

Strategische personeelsplanning is iets wat aan de top van de organisatie wel belangrijk wordt gevonden, maar in de praktijk worden functies toch vooral ad hoc opgevuld.

Dat zegt Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland. In hun zoektocht naar het schaap met de vijf poten kijken HRM’ers nog niet vooruit naar het moment dat ze misschien wel een hele kudde van die wonderbaarlijke beesten nodig hebben. “Als er iemand vertrekt, met pensioen gaat of doorgroeit naar een andere functie wordt op dat moment gekeken naar vervanging. Je ziet toch nog niet heel vaak dat bedrijven voldoende talent in de pijplijn hebben zitten om de opvolging uit eigen gelederen kunnen laten komen.”

Voor een overgrote meerderheid (78%) van CFO’s en financieel directeuren is het een uitdaging om goede financiële professionals te vinden, bijvoorbeeld op het gebied van financial controlling, financial/business analysis en interne audit. Hierbij is er een duidelijk verschil tussen het MKB en grootbedrijven: bij grotere bedrijven is er vaak behoefte aan senior professionals met meer gespecialiseerde ervaring, waar in het MKB behoefte is aan goede allrounders.

“Vooral bij functies die lastig te vervullen zijn, moet zorgvuldigheid hand in hand gaan met snelheid”, vertelt Renken. “Vanwege het onzekere en veranderlijke economische klimaat zijn bedrijven op zoek naar flexibele oplossingen; ze zoeken kandidaten die onmiddelijk kunnen bijdragen aan de doelstellingen. We zien een trend waarin bedrijven steeds vaker tijdelijke medewerkers inhuren om hen te helpen in drukke periodes of omdat zij specifieke kennis hebben die er op dat moment niet in huis is.”