Nieuws

werktijden

Bedrijven besparen met vrije keuze arbeidsvoorwaarden

Werkgevers kunnen besparen op hun personeelskosten door werknemers zelf hun secundaire arbeidsvoorwaarden te laten kiezen. Terwijl 43 procent van de ondervraagde bedrijven echter stelt geld te besparen dankzij een vrijekeuzeprogramma, merkt 23 procent op in ieder geval niet duurder uit te zijn.

Dat blijkt maandag uit internationaal onderzoek van adviesbureau Mercer. Drie kwart van de werknemers reageert positief op de mogelijkheid om zelf hun pakket secundaire arbeidsvoorwaarden samen te stellen.

Werkgevers laten hun personeel echter meestal niet zelf kiezen. Ze zijn bang om met hoge kosten te worden geconfronteerd. 82 Procent van de werkgevers laat weten niet aan een vrijekeuzeprogramma te beginnen vanwege die verwachte kosten.

Populair
Zes op de tien West-Europese bedrijven laten werknemers tot op zekere hoogte zelf arbeidsvoorwaarden kiezen. Van de zeventien landen waar het onderzoek is gehouden, zijn keuzeprogramma’s het populairst in Spanje, Groot-Brittannië en Polen. Internationaal wordt het vaakst gesubsidieerde kinderopvang en buitenschoolse opvang aangeboden als optionele arbeidsvoorwaarde. In Nederland geldt dit voor slechts 5 procent van de bedrijven.

“We verwachten dat gesponsorde kinderopvang ook in Nederland vaker zal worden aangeboden. Kinderopvang is veel duurder geworden en fiscale voordelen worden beknot. Kinderopvang begint te tellen als beloning,” aldus Mercer.

Op PW de Gids Vakbase leest u ook over de voor- en nadelen van flexibele arbeidsvoorwaarden.