Nieuws

geld

CDA wil demotie bespreekbaar maken

Oudere werknemers zijn duur om aan te nemen en kunnen belemmerend zijn voor de doorstroom binnen de organisatie. Is demotie de oplossing? Het CDA vindt van wel.

Demotie moet bespreekbaar worden, zo bepleit een denktank de cristendemocraten in een dinsdag te verschijnen rapport. Dat bericht het Financieele Dagblad. Volgens de denktank moeten oudere werknemers salaris inleveren om eigen werkloosheid tegen te gaan.

TIP: Lees hoe rechters oordelen over demotie in de jurisprudentie op PW De Gids Vakbase.

Demotie voor oudere werknemers

De arbeidsvoorwaarden van ouderen moeten ‘in de pas gaan lopen’ met die van andere werknemers, staat in het rapport. Dat moet voorkomen dat de groep van oudere werknemers ‘langs de kant komt te staan’, verklaart auteur Paul Schenderling. Oudere werknemers komen nu moeilijk aan het werk, omdat ze te duur zijn. Demotie, waarover werkgevers en werknemers afspraken zouden moeten maken, geldt als een taboe-onderwerp voor de politiek en de vakbonden. Toch past een kwart van de Nederlandse werkgever demotie al toe in de organisatie, en denkt nog eens 15 procent hier over na. Dat blijkt uit eerder onderzoek van salaris- en HR-dienstverlener ADP Nederland.

Meer heikele punten

Verder snijdt het CDA in het rapport ‘Bloei en groei, naar een vitale samenleving’ een aantal andere heikele punten aan. Zo zou de partij de scheiding tussen vaste medewerkers en zelfstandigen willen minimaliseren door middel van een arbeidsongschiktheidverzekering voor alle werkenden in Nederland.
Bovendien wil het de duur van de werkloosheidsuitkering verder verkorten. Daar tegenover zou een hogere vergoeding staan, die mensen zonder werk zou moeten stimuleren zo snel mogelijk een baan te vinden. Ten slotte zou de loondoorbetaling bij ziekte voor organisaties met minder dan 25 medewerkers in dienst moeten worden gekort. (MediaWatch)

TIP: Lees meer over de kansen die demotie werkgevers biedt in het boek Demotie, het laatste taboe doorbroken.