Teamsamenstelling

lach blij tevreden geluk employer brand

Chief Happiness Officer nog niet veelgevraagd

Van een doorbraak van de Chief Happiness Officer is het nog niet gekomen: slechts veertien organisaties zochten de afgelopen jaren een Chief Happiness Officer, of meldden er een in dienst te hebben.

Vacaturesite Joblift analyseerde op haar website de vacatures voor een Chief Happiness Officer, en degene waar deze in wordt vernoemd. Hij blijkt vooral als HR-manager te fungeren met daarnaast een onduidelijk gedefinieerde verantwoordelijkheid om voor een goede sfeer op de werkvloer te zorgen.

Personeelszaken in takenpakket

Om geluk op de werkvloer te bevorderen werd in ons land de afgelopen jaren dan ook de Chief Happiness Officer geïntroduceerd. Maar wat verwachten we van een Chief Happiness Officer? De analyse van de uitgeschreven vacatures leert dat hij zich bezighoudt met HR. Niet alleen de acht vacatures die voor Chief Happiness Officers werden uitgeschreven hebben het uitdrukkelijk over personeelszaken in het takenpakket, steeds vaker stuurt een sollicitant zijn sollicitatie ook naar hem.

Ook voor het “bewaken” en “bevorderen” van de bedrijfswaarden en cultuur heeft de Chief Happiness Officer de verantwoordelijkheid. Het gaat hier in zeven van de acht vacatures om het bewaren van een goede sfeer op de werkvloer en binnen het team. Buiten het aannemen van de juiste personen wordt het uit de vacatures echter niet duidelijk hoe Chief Happiness Officers ervoor moeten zorgen dat werknemers gelukkig zijn.

Tien jaar ervaring

Opvallend is dat de Chief Happiness Officer hoogopgeleid moet zijn: in zeven van de acht vacatures is een hbo- of wo-diploma een vereiste. Ook is het geen startersfunctie. In alle geanalyseerde vacatures werd gevraagd om een aantal jaar werkervaring in recruitment of HR. In één geval moest hij zelfs beschikken over meer dan tien jaar ervaring.

Ook wordt er gevraagd om een groot aantal uiteenlopende karaktereigenschappen die in feite van elke werknemer zouden moeten worden verwacht. Zo beschikt de ideale Chief Happiness Officer over creativiteit en een integere, positieve instelling. Daarnaast is hij proactief, open-minded en beschikt hij over sterke communicatieve vaardigheden.

Geen parttime baan

Chief Happiness Officer is geen parttime functie: 87,5 procent van alle Chief Happiness Officer vacatures betreft een voltijdbaan. Wel kunnen sollicitanten bij verschillende soorten bedrijven terecht: met een gelijk aantal vacatures zijn zowel het mkb als grote bedrijven op zoek naar Chief Happiness Officers.

35,5 procent van de vacatures voor een Chief Happiness Officer, of waarin deze wordt genoemd, kwam van bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Op een gedeelde tweede plaats staan met 21,5 procent de financiële sector en de ICT-branche.