Teamsamenstelling

War for talent

De Strategisch Talentadviseur: einde klassiek recruitment

In recruitment is een duidelijke verschuiving zichtbaar naar de Strategisch Talentadviseur. Deze adviseert hoe een vacature moet worden ingevuld en heeft al kandidaten op het oog voordat een vacature ontstaat. Hiermee is het einde van het klassieke recruitment getekend en de start van strategic talent acquisition een feit.

De ervaren talent pool krimpt
Aan de kant van de kandidaten is eveneens een trend waar te nemen. Zij spreken liever rechtstreeks met een manager dan met een recruiter. Zijn recruiters dan nog wel nodig in een wereld die wordt geleid door (online) technologie? Het antwoord is ja.

Dat wil zeggen: er is behoefte aan “nerds” die met het best mogelijke systeem beter kandidaten weten te vinden dan warme search kan doen. Niet iedereen zoekt immers naar een nieuwe baan. En de beste kandidaat is niet noodzakelijkerwijs ingeschreven bij een werving- en selectiebureau. Slechts 10 procent van de werkzoekenden zoekt actief via een bureau. De trend is: zelf zoeken, via het eigen netwerk en door middel van referal. Job boards verdwijnen sowieso.

Aantrekkingskracht in niet meetbare zaken
De vraag is dus: Hoe goed kent u uw kandidaten en weet u wat hen echt beweegt? De beste kandidaten hebben misschien zelfs nooit gehoord van uw bedrijf. De uitdaging is hen te vinden, een relatie met ze op te bouwen en ervoor te zorgen dat ze iets hebben met uw bedrijf, uw merk. Het gaat er kortom om emotionele relaties op te bouwen met talenten.

Voor de generatie Y ligt de focus hierbij op kansen krijgen, niet op carrière maken. Organisaties moeten mee evolueren met deze ontwikkelingen en zich aanpassen. Het onderscheidend vermogen van organisaties – en dus hun aantrekkingskracht op talenten – ligt steeds meer in zaken die niet meetbaar zijn, zoals agility en een innovatieve cultuur. De juiste bedrijfscultuur trekt de juiste mensen aan. Recruitment gaat in het verlengde hiervan van ‘brand’ naar ‘stand’: waar sta je voor als bedrijf.

Han Mesters is Sector Banker bij ABN Amro

Op PW de Gids Vakbase leest u hoe u talent herkent.