Recruitment, Werving & Selectie

game

Deloitte zet game in voor werving

Hoe krijgt u high potentials boven water? Via het traditionele recruitmentproces lukt dit niet altijd. Weleens aan een app gedacht?

Deloitte in Groot-Brittannië wel. Het bedrijf is gestart met een proef om pas afgestudeerden te beoordelen via een game. De organisatie wil via de game Firefly Freedom pas afgestudeerden met de juiste innovatieve, creatieve en probleemoplossende vaardigheden vinden voor het opleidingsprogramma BrightStart.
Sollicitanten kunnen de game downloaden op  hun smartphone. Vervolgens krijgen ze met een serie uitdagingen te maken: zo kunnen ze bijvoorbeeld beoordeeld worden op persoonlijkheidskenmerken. De app bevat ongeveer 3000 meetpunten, wat een objectiever en rijker resultaat oplevert dan een traditioneel recruitmentproces, stelt Deloitte.

De organisatie wil met de inzet van de game bereiken dat ze meer getalenteerde jonge afstudeerders met verschillende achtergronden kunnen identificeren. “Deze werknemers brengen de zo broodnodige verscheidenheid aan invalshoeken en ervaringen met zich mee”, zegt managing partner Emma Codd. Om vooringenomenheid tegen te gaan heeft Deloitte al eerder dit jaar de maatregel genomen om de school of universiteit waar de sollicitanten vandaan kwamen niet meer kenbaar te maken aan recruiters.
Als de game succesvol blijkt, wil de Britse tak van de consultancyfirma deze toepassen bij de selectie van alle pas afgestudeerden. Deloitte werft in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 1500 pas afgestudeerden per jaar. (Bron: www.overehrm.nl)