Ontslag

shutterstock_puzzel werk samen

Deze opleidingskosten vallen onder de transitievergoeding

Sommige opleidingskosten kunt u binnenkort aftrekken van de transitievergoeding. Welke kosten zijn dat en wat zijn de voorwaarden?

De transitievergoeding werd in het leven geroepen om opleidingskosten en outplacementtrajecten te kunnen bekostigen wanneer medewerkers buiten hun schuld om worden ontslagen. Dat vond de Tweede Kamer echter te beperkend, dus werd het voor medewerkers ook mogelijk om het budget gewoon uitkeren te laten worden door de werkgever.

TIP: Meer weten over (hoogte van) de transitievergoeding? Kijk op PW De Gids Vakbase

Toch is het doel van de transitievergoeding niet veranderd: de overgang naar een nieuwe baan makkelijker maken. Welke opleidingskosten mogen er van de transitievergoeding worden afgetrokken? Die kosten kunnen verdeeld worden in twee categorieën, zegt Mark Diebels, arbeidsrechtadvocaat bij KZO 013 Advocaten. Diebels zet de twee categorieën uiteen.
In de eerste plaats zijn er de transitiekosten, die heel direct bedoeld zijn om de kans op een nieuwe baan te vergoten, zoals outplacement. Die kosten zijn doorgaans vrij helder, en mogen in mindering worden gebracht op de vergoeding. Daarnaast zijn er ook de inzetbaarheidskosten. Dat zijn uitgaven die tijdens het dienstverband zijn gedaan om de algehele inzetbaarheid van een medewerker op peil te houden. Deze mogen alleen in mindering worden gebracht op de vergoeding als de opleidingen die met dit geld zijn gevolgd, geen verband houden met de functie.
Diebels: ‘De werkgever mag er dus zelf geen baat bij hebben gehad. Als een filiaalhouder van de Hema een cursus leidinggeven volgt, mag die dus niet worden afgetrokken van de transitievergoeding. Als ik als nederlandse advocaat een cursus Spaans volg, mag dat wel. De werknemer moet altijd vooraf instemmen met de besteding van het geld: het is zijn transitievergoeding. Hij mag er dus ook een nieuwe fiets van kopen.’

Dit artikel werd eerder geplaatst op PWdegids.nl