Uitstroom

Positieve beoordeling

Haastige recruiter neemt ongeschikt personeel aan

Heeft u een groot verloop in de organisatie? Check uw recruiters eens. 37 procent van hen neemt in de haast vacatures te vervullen ongeschikte personen aan.

Uit internationaal recruitmentonderzoek van adviesbureau Hay Group onder zo’n 100 recruiters, blijkt dat 3 op de 5 recruiters met moeite hun vacatures opvult. Door haastige beslissingen vult 37 procent van hen daardoor, bewust of niet, de vacature met een ongeschikte kandidaat.

Hoog personeelsverloop

Met alle gevolgen van dien, zo blijkt. 17 procent van de nieuwe medewerkers verlaat de organisatie namelijk al binnen zes maanden. 48 procent van de recruiters geeft aan dat personeel vertrekt omdat de voorgehouden verwachtingen van het werk niet overeenkomen met de werkelijkheid. Wie die verwachtingen heeft geschept, laat het onderzoek in het midden.

Het wereldwijde tekort aan hoogopgeleid personeel en de snelle stijging van het personeelsverloop in een herstellende economie betekent dat de druk op organisaties om talent te selecteren, ontwikkelen en behouden nog nooit zo groot is geweest. Een kwart (26 procent) van de recruiters uit het onderzoek ontvangt tussen de tien- en twintigduizend sollicitaties per jaar. Slechts 12 procent van de sollicitanten heeft de juiste papieren of vaardigheden voor de functie.

Recruiter voelt druk

Anne Branger, director Online HR Tools van Hay Group: ‘Het grootste deel van de recruiters is zich bewust van het hoge personeelsverloop, maar staat onder hoge druk om openstaande functies te vervullen. Ze bevinden zich in een vicieuze cirkel: het aannemen van ongeschikt personeel zal het personeelsverloop alleen maar opdrijven en een inefficiënt selectieproces bemoeilijkt het vinden van geschikt personeel.’
Het personeelsverloop is bij meer dan de helft van de bedrijven hoger dan 20 procent. 17 procent van de recruiters geeft aan dat medewerkers vertrekken in de eerste zes maanden. Nog eens 31 procent verlaat de werkgever voor het einde van het tweede jaar. Een kwart blijft langer dan twee jaar bij hun werkgever. 48 procent van de recruiters geeft aan dat personeel vertrekt omdat de verwachtingen van het werk niet overeenkomen met de werkelijkheid.

TIP: Waarom verlaten medewerkers de organisatie? Lees het blog van Stephan van Gelder, directeur van onderzoeks- en adviesbureau Integron.