Nieuws

Stress op het werk

Hoe nieuwe payrollregels uitzenders in verwarring brengen

Uitzenders weten niet zo goed wat ze aanmoeten met de nieuwe ontslagregels voor payrollkrachten. Wat verandert er voor hen?

Per 1 januari krijgen payrollmedewerkers een nieuwe, uitgebreidere ontslagbescherming. Voor uitzendorganisaties zorgen de nieuwe regels echter voor verwarring: in zo’n 10 tot 20 procent van de gevallen vallen hun uitzendkrachten namelijk ook onder de nieuwe regels.

Dat zegt brancheorganisatie ABU, in reactie op een besluit dat het ministerie van Sociale Zaken vorige week publiceerde, zo bericht het Financieele Dagblad.

Lees ook: Wie mag de payroller ontslaan?

Door het nieuwe regime wordt het voor werkgevers moeilijker om hun payrollmedewerkers te ontslaan. De bescherming voor die groep wordt gelijkgetrokken met die voor werknemers in vaste dienst. Dat houdt in dat de opdrachtgever niet meer zonder opgaaf van reden een payrollovereenkomst kan opzeggen en dat hij het ontslag bij uitkeringsinstantie UWV uitgebreid met bedrijfseconomische redenen zal moeten onderbouwen.

De ABU vindt het terecht dat payrollers meer rechten krijgen, maar vreest verwarring over het de ruime definitie van de payrollwerkgever in de nieuwe ontslagregels. Daaronder zullen namelijk ook veel uitzenders – zonder het te weten – onder de strenge regels vallen. Ontslagen worden namelijk straks getoetst op het soort arbeidsovereenkomst in plaats van op het werkgeversprofiel. Dat gaat volgens de ABU voor verwarring zorgen, met alle gevolgen van dien. (MediaWatch/Redactie)

TIP: Lees meer over de mogelijkheden voor het in- en uitlenen van arbeidskrachten op PW De Gids Vakbase.