Talentmanagement

Flexwerk

HR investeert het liefst in bestaand personeel

HR-professionals hechten vooral belang aan het interne HR-beleid, waarin de inzet en ontwikkeling van bestaand personeel een rol spelen. Talentmanagement heeft daarbij topprioriteit (38%) en wordt het komend jaar alleen maar belangrijker (78%).

Dat blijkt  uit ‘HR Trends 2013-2014’, een onderzoek van salaris- en HR-dienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder meer dan duizend Nederlandse HR-professionals.

HR-afdelingen met een eigen budget geven het meeste geld uit aan opleidingen (96%), maar er wordt desondanks weinig gebruik gemaakt van toepassingen die zich meer toespitsen op de verdere ontwikkeling van medewerker en organisatie (competentie- en performancemanagement).

De dagelijkse praktijk hindert veel HRM’ers om hun strategische personeelsdoelen met betrekking na te streven.  Andere thema’s, zoals verzuim, personeelsverloop en reorganisaties, verhinderen dat HR-professionals talentmanagement de gewenste aandacht kunnen geven.

TIP: Met vakgenoten van gedachten wisselen over strategische personeelsplanning? Kom naar het congres Over Personeelsplanning op 10 december in Doorn