Reorganiseren

contract

HR moet strategische kans grijpen bij overnames

HR mist vaak de kans om een strategische rol te spelen bij overnames doordat het onvoldoende inzicht heeft in wat de organisatie nodig heeft. Zo slaagt HR er niet in om toegevoegde waarde te bieden.

Dat schrijft Shari Yocum, managing partner bij het Amerikaanse adviesbureau Tasman Consulting, in haar blog HR’s Make-or-Break Moment. Volgens Yocum willen HRM’ers graag in een vroegtijdig strategische fase worden betrokken bij overnames, maar werken ze te vaak als poortwachters en volgers van regels en procedures. Dit kan het proces hinderen, meent Yocum.

HR moet beginnen met contact te leggen met de sleutelfiguren zodat duidelijk wordt wat de behoeftes zijn en waar in het verleden de hindernissen lagen. Zijn die contact gelegd, dan moet HR zich focussen op een aantal cruciale punten, schrijft Yocum:

  1. Wat is de structuur van de deal? Wordt er een volledige organisatie overgenomen of een bedrijfsonderdeel? Als HR moet je weten welke werknemers meegaan in de overname en wie er verantwoordelijk is voor het ontslaan van de werknemers die buiten boord vallen. Kennis van verplichtingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, pensioenen en ontslagverplichtingen zijn van cruciaal belang om inzicht te krijgen in de kosten en integratie van het personeel.
  2. Wie zijn de sleutelfiguren in de organisatie? Er moet een clausule zijn die zegt dat de deal niet doorgaat als de sleutelfiguren niet meegaan in de overname. Meestal is het volgens zo dat van de belangrijkste groep 100 procent van de sleutelfiguren moeten tekenen dat ze meegaan naar de nieuwe organisatie, en van een tweede groep tenminste 80 tot 90 procent.
  3. Zorg dat er voldoende geld beschikbaar is om mensen die je echt niet kwijt wil met benefits, bonussen of aandelen aan je organisatie te kunnen binden.
  4. Bekijk wat de overname betekent voor het personeel. Moet het team verhuizen, of moeten er mensen worden ontslagen voordat het traject naar de overname kan worden ingezet?

De volledige checklist is te lezen op hreonline.com