Nieuws

Stijging vraag naar recruiters

In jaar stijgt vraag naar recruiters met 60 procent

In het eerste kwartaal van dit jaar is de vraag naar recruiters ten opzichte van het vierde kwartaal 2015 met 16 procent gestegen. Ten opzicht van het eerste kwartaal van 2015 is de groei zelfs 60 procent.

In het totale HR-vakgebied is er ook sprake van een sterke groei in de vraag. Ten opzichte van een jaar geleden waren er in het eerste kwartaal 23 procent meer vacatures – een nieuw record. Dit komt naar voren uit analyses van Intelligence Group met behulp van Jobfeed in opdracht van de Hogeschool voor Recruitment.

TIP: Meer weten? Lees ook: Zo zet u strategisch recruitment weer. Vier recruiters aan het woord.

Record

Met 8.685 vacatures in het eerste kwartaal van 2016 is er een record aantal vacatures gemeten sinds de begin van de meting in 2010 binnen het HR-functiegebied. Het laatste record kwam uit het derde kwartaal van 2015.

In het eerste kwartaal van 2016 stonden er in totaal 1.735 vacatures open voor recruiters. Vooral recruiters op hbo-niveau zijn zeer gewild, gevolgd door recruiters op mbo-niveau. Recruiters op academisch niveau zijn eerder uitzondering dan regel. Deze zien we overwegend terug als campus recruiter of in andere niches.

Sterke groei

De sterke groei binnen het HR-segment wordt onder meer aangejaagd door de vraag naar learning & development- en loopbaanadviseurs, werving & selectieconsultants en recuiters. Ook de vraag naar administratief medewerker personeels- en salarisadministratie is in het eerste kwartaal sterk toegenomen.