Talentmanagement

Interim manager populair

Inzet interim manager op financiële afdeling populair

De directe beschikbaarheid en het vermogen snel met een nieuw takenpakket aan de slag te gaan en zich flexibel op te stellen, maken interim managers interessant voor de financiële afdelingen in ons land. Nederlandse CFO’s en financieel directeuren zien interim management dan ook steeds meer als een kostenefficiënte oplossing voor dringende managementbehoeften. Voornamelijk voor het succesvol implementeren van projecten en veranderingen wordt een beroep gedaan op hen gedaan.

Dat komt naar voren uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van Robert Half Nederland, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële professionals.

Kostenbesparing

Dat interim managers voor een bepaalde periode door bedrijven worden ingeschakeld en zich volledig op een project en het bijbehorende takenpakket richten, brengt enerzijds focus in de organisatie, anderzijds focus voor de interim manager zelf. Als belangrijkste toegevoegde waarde van interim managers noemt 40 procent van de respondenten succesvolle implementatie van een project of verandering, gevolgd door het besparen van kosten. Ruim een derde van de CFO’s ziet kostenbesparing als belangrijke graadmeter van het succes. Bovendien zorgen interim managers volgens 32 procent voor een verbeterde productiviteit en betere bedrijfsprestaties.

Snel schakelen

Interim management biedt ondernemingen de mogelijkheid om in kritische omstandigheden snel te schakelen. 80 procent van de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren stelt dat het aanstellen van een interim manager leidt tot een verhoogde rendabiliteit. En 78 procent is er dan ook van overtuigd dat het werken met interim managers leidt tot meer efficiëntie.

Directeur Robert Half Nederland Stephan Renken: “In een competitieve kenniseconomie kan snelheid een essentieel verschil maken. Bij het aannemen van nieuwe vaste krachten moet er vaak heel wat inwerktijd ingecalculeerd worden. De inwerkperiode van een interim manager is vaak kort waardoor meteen kan worden overgegaan tot de realisatie van de bedrijfsprioriteiten, bijvoorbeeld een kritiek project of een uitgebreide strategieontwikkeling.”

Lees ook: Zo geeft u de flexibele schil uw bedrijfs-DNA mee

(Tijdelijke) spil

Het komende jaar zal 81 procent van de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren een beroep doen op interim managers. De opdrachten die ze hierbij in gedachten hebben, zijn:
1. Projectmanagement (36 procent)
2. Garanderen bedrijfscontinuïteit (29 procent)
3. Introduceren efficiëntere werkprocessen in het kader van bedrijfstransformatie (24 procent)

Renken is van mening dat de populariteit van interim managers voorlopig niet zal afnemen: “Interim managers worden vaak voor een specifiek project aangetrokken. Een voordeel is dat zij vaak in diverse organisaties hebben meegewerkt en daardoor goed zicht hebben om de beste manieren van werken. Zij kunnen objectief kijken naar het bedrijf en de bedrijfsprocessen. We merken dat bedrijven die interim managers in dienst nemen, dit als één van de grootste pluspunten zien. Een neutrale kijk op een onderneming zorgt vaak voor belangrijke en welkome inzichten. Bovendien is de flexibiliteit die interim managers hebben enorm gewild. We zien de populariteit van interim managers dan ook niet snel afnemen.”

Lees ook: De ideale flexibele schil is 30 procent